Flex-Hone – Algemene info

Flex-Hone® – Algemene informatie

Tekening FH3 Tekening FH2 Tekening FH1 Tekening FH7 Tekening FH6
Tekening FH5 Tekening FH4

flex-hone 7xkleinFlex-Hone® – hoon- en ontbraamborstels – 4 t/m 914mm – oppervlaktefinish tot 0,04 mm RA – voor alle ferro en non-ferro metalen. Verwijderen van verontreinigingen, bijv. na poedercoaten, roestvorming, lijmresten enz.

Voor een NIET TE EVENAREN SUPERIEURE OPPERVLAKTEFINISH

In 1 bewerking: ONTBRAMEN – SCHERPE KANTEN BREKEN – OPPERVLAKTEFINISH / TIJDBESPAREND – KOSTENBESPAREND – VEELZIJDIG – BETROUWBAAR – EENVOUDIG – KWALITEIT

Flexible HonesFlex-Hone® produceert een gecontroleerde oppervlaktefinish, wat met geen andere methode bereikt kan worden. Het betreft afwerking, geometrie en materiaalstructuur. Een hoog percentage plateau, vrij van afgesneden, gescheurd en gevouwen materiaal.

Om precies te zijn, het is een lage temperatuur, lagedruk slijpproces wat de oorspronkelijke materiaalstructuur terugbrengt, waardoor een langdurig slijtvast oppervlak wordt verkregen. Het is een bewerking om een oppervlak te verkrijgen wat optisch glad is en metallurgisch vrij van metaaldeeltjes van eerdere bewerkingen of eerder gebruik. Er ontstaat een kruispatroon op het oppervlak waarbij waardevolle valleien tussen de plateaus ontstaan om de benodigde oliefilm vast te houden.

Flex-Hone® is een veerkrachtig, flexibel hoongereedschap met een gedoseerd slijpend vermogen. Door de unieke constructie hebben de slijpbolletjes of “stenen” de mogelijkheid te drijven met de verzekering dat de Flex-Hone® zelfcentrerend, zelfinstellend t.o.v. de boring is en zelfcompenserend tegen slijtage.

Of het nu (kruis)gaten ontbramen, oppervlaktefinish of scherpe kanten breken is, een Flex-Hone® is ervoor ontworpen. Automobielindustrie, motoren, hydraulische, pneumatische toepassingen enz., Flex-Hone® zorgt voor een superieure oppervlaktefinish waardoor het bewerkte product een betere prestatie levert, een langere levensduur en minder uitval waarborgt.

gbd_flex_honeGebruiksaanwijzing:
Flex-Hone® dient al draaiend bij het werkstuk ingebracht en verwijderd te worden. Gemiddelde toerental 350 – 500 t./min. bij 60 – 120 slagen per minuut. Om een kruispatroon te verkrijgen dient men bij de laatste slagen het ritme op te voeren. Gebruik de speciale Flex-Hone® olie voor een optimaal resultaat of een minerale of wateroplosbare hoonolie. Experimenteer met de hoontijd van 10 – 45 sec., juist voldoende om een plateaufinish te verkrijgen vrij van afgesneden, gescheurd en gevouwen materiaal. Niet “over”honen.