Flex-Hone voor CBN

Flex-Hone voor CBN

VOOR MOEILIJK AF TE WERKEN MATERIALEN

Flex-Hone voor CBN

Bekende Nikkellegeringen: MONEL® – INCONEL® – INCOLOY® – HASTELOY® – INVAR® – RENE®

Voor moeilijk af te werken materialen zoals hoog nikkel-gelegeerd staal introduceert Brush Research een nieuwe lijn Flex-Hone-gereedschappen met Cubic Boron Nitride (CBN) slijpkorrel. CBN combineert de hoogste hardheid met uitstekende taaiheid voor een optimale oppervlakteafwerking.

De Flex-Hone tool is een lage druk, lage temperatuur afwerkingsgereedschap waardoor het ideaal is voor afwerkingstoepassingen in nikkel-gelegeerde staalsoorten. Het gereedschap vermindert de geharde werklaag geproduceerd door machinale bewerkingen zonder het verlenen van thermisch geïnduceerde vervorming.

Waardoor het resulterende oppervlak is minder gevoelig voor oxidatie en stress geïnduceerd kraken.  Leverbaar vanaf 4 mm tot 20 mm zijn standaard in drie verschillende maaswijdtes. Extra diameters en mesh selecties zijn beschikbaar op speciale bestelling.

Nikkellegeringsstaalsoorten of Superlegeringen bieden een combinatie van uitstekende corrosie weerstand, sterkte, taaiheid, metallurgische stabiliteit en lasbaarheid.

Ze bieden uitstekende warmte- en corrosie-eigenschappen waardoor ze een ideale keuze zijn voor toepassingen die chemische weerstand en sterkte vereisen bij verhoogde temperaturen. De bewerkingskarakteristieken van deze materialen variëren maar allemaal hebben gemeenschappelijke eigenschappen die hun bewerkbaarheid beïnvloeden.

Nikkellegering staal vertoont eigenschappen van hoge taaiheid en uitharding van het werk die een gummy-bewerkingsgedrag. Veelvoorkomende suggesties zijn om te blijven knippen druk en temperatuur laag om werkverharding te voorkomen.

CBN Flex-Hones combineert de hoogste hardheid met uitstekende taaiheid om te bieden de optimale oppervlakte-afwerking.

TOEPASSINGEN:

Vanwege de enorme sterkte van nikkellegeringen bij extreem hoge temperaturen, weerstand tegen oxidatie en corrosie, lage uitzetting bij hoge temperaturen en kruipweerstand onder hoge stressomstandigheden maakt ze en ideaal keuze voor een verscheidenheid aan veeleisende toepassingen zoals:

GASTURBINES RUIMTEVAART ONDERDELEN MOTORSPORT
OILE & GAS THERMISCHE VERWERKING PETROCHEMIE & RAFFINAGE